- General

Elke vertaler moet deze stappen doorlopen

Een vertaler is nu een cool beroep. Hoe kan dat? De term global village vanwege de snelle wereld van internet vereist mensen die vaardig zijn in vreemde talen. Werken als vertaler wordt nu niet onderschat omdat het financieel kan worden vervuld. Daarnaast kun je door vertaler te worden zien hoe er in andere uithoeken van de wereld interessante evenementen plaatsvinden. U kunt de beste vertaler krijgen op Vertaalbureau Architekst | Professionele vertalingen sinds 2000.

Als u vastbesloten bent om dit te laten gebeuren, volgen hier enkele stappen om vertaler te worden.

1. Selecteer Taal
Als vertalers zijn ze natuurlijk dit eerste punt gepasseerd. Dit punt is zeker belangrijk bij veel overwegingen. Afgezien van het plezier, zijn er andere overwegingen, zoals de taal die gemakkelijk te begrijpen is, hoeveel sprekers er over de hele wereld zijn, of het de zakenwereld en anderen ten goede zal komen.

Sommigen van hen die vertaler willen worden, proberen meestal twee of drie vreemde talen voordat ze daadwerkelijk beslissen welke taal hij kiest. Er zijn ook mensen die voor het eerst besloten om zich rechtstreeks op de ene vreemde taal te concentreren zonder een andere te proberen. Beide zijn prima, wat belangrijk is tussen de twee talen die je gebruikt en die je bestudeert, heeft een sterke band. U hoeft in beide niet al te perfect te zijn, het belangrijkste is dat de structuur tussen talen is aangepast aan de context. Blijf leren!

2. Maak onderscheid tussen vertalers en tolken
Nog steeds in de basiszin. Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat de vertaler (vertaler) ook dienst doet als tolk. Soms doet iemand inderdaad beide, maar de gebruikte termen kunnen niet hetzelfde zijn. Een vertaler vertaalt teksten uit de media (boeken, ondertitels van films, nieuws, artikelen, enz.). Deze vertaler vertaalt in relatief korte tijd van de brontaal naar de doeltaal.

Terwijl de tolk of in het Indonesisch bekend staat als een tolk die een taalvertaler is die de gesproken taal tegelijkertijd (direct) van de ene taal naar de andere taal schakelt. Heb je ooit ontmoetingen tussen staatsleiders op tv gezien? Meestal is er een tolk als iemand die direct vertaalt. Dus, kies waar?

Dave Brittgildow

About Dave Brittgildow

Read All Posts By Dave Brittgildow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *