- General

Typer av svivel og svingstyrke

Det finnes en rekke forskjellige typer svivler på markedet, hvor de tre mest brukte av sportsfiskere er tønne, rullende og kran svivler. Få vår Sealine Products på nettstedet vårt.

Barrel Swivels: Barrel swivels var den første typen svivel som dukket opp på markedet. Den består av to sirkler som er laget av wire som danner øynene og deretter går inn i den sentrale delen av svivelen. Tønne svivler er store, robuste og noe omfangsrike i utformingen, og de har blitt erstattet av både rullende og kran svivler som gir større styrke til tross for at de er betydelig mindre. Selv om den nøyaktige styrken til tønnsvivlene varierer betydelig fra produsent til produsent, bør en størrelse 1/0 tønne svivel ha en bruddbelastning et sted rundt 100 lbs, og en størrelse 6 et sted rundt 40 – 50 lbs.

Rullende svivler: Denne typen svivel har en sylindrisk sentral seksjon, og en nærmere titt på denne utformingen av svivel vil avsløre at begge ender av ledningen som danner øyet går inn i den sentrale delen av svivelen. Dette gir en svivel som er både sterkere og mindre enn en tønne, selv om de er dyrere å produsere. Utformingen av rullende svivler betyr at de også utfører bedre enn fat svivler når de er under belastning, med svivlene fremdeles i stand til å snurre og redusere linjevridning når de plasseres under betydelig trykk. En rullende sving i størrelse 1/0 vil ha en bruddbelastning på rundt 120 kg og en størrelse 6 som overstiger 60 kg.

Crane Swivels: Crane swivels har en avrundet sentral seksjon og liker rullende swivels begge ender av wiren som får øyet til å gå inn i det sentrale huset. Kran svivler er bearbeidet for å være den sterkeste og jevneste typen sving, selv om dette også gjør dem til den dyreste. De er vanligvis tilgjengelige i enten svart eller nikkel. Styrken, påliteligheten og jevn ytelse under trykk betyr at denne typen svivel brukes av sportsfiskere som trenger maksimal ytelse fra svivlene de bruker. En kran svivel i størrelse 1/0 av god kvalitet kan ha en bruddbelastning på 200 kg, og en størrelse 6 kan ha en bruddbelastning på over 100 kg.

Dave Brittgildow

About Dave Brittgildow

Read All Posts By Dave Brittgildow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *